EMILE HENRY

Sve je počelo 1850. godine u Burgundiji u Francuskoj, kada je Emili Henri rešio da napravi keramičko posuđe koje će biti dugovečno i takoreći neuništivo. Više od 170 godina kasnije ista strast i dalje pokreće porodični posao.

Emile Henry brend danas ima svetsku reputaciju kao najkvalitetnije keramičko posuđe za kuvanje i pečenje hrane, koje se pravi od gline, a koje ima visoku otpornost zahvaljujući proizvodnom procesu koji tradicionalno čuva i neguje porodica Henri.

Širom sveta, profesionalni kuvari biraju upravo Emile Henry keramičko posuđe, sa desetogodišnjom garancijom, jer polako širi toplotu do samog centra posude, tako da se hrana ravnomerno kuva ili peče, što doprinosi ukusu. Takođe, glina iz Burgundije ima superiorna svojstva zadržavanja toplote koja hranu održava vrućom i ukusnom i kada se skloni sa šporeta. U ovim proizvodima nema olova ni kadmijuma, a ponuda oblika i boja je raznovrsna.