AIGNER

AIGNER

Veliki modni dizajner Etienne Aigner rođen je u Mađarskoj 1904. godine. Pre više od pola veka predstavio je svoju prvu kolekciju tašni u Njujorku – i izazvao veliku senzaciju.

Razlog zbog kojeg su ljudi 1950. bili toliko uzbuđeni zbog Aignerovih ekskluzivnih kožnih kreacija bio je taj što od pronalaska „parnog gepeka” za legendarne prekookeanske brodove ili Orient Ekpress nije bilo stvarnih inovacija u putničkom prtljagu.

Nekoliko godina kasnije Etienne Aigner je upoznao Heinera H. Rankla, biznismena sa oštrim osećajem za budućnost i podjednako snažnim osećajem tradicije – i rodio se kultni brend AIGNER. Bilo je to 1965. godine, u Minhenu.
U to vreme Minhen je bio najbolje mesto za osnivanje nove, vodeće nemačke modne marke. Sredinom 60-ih i 70-ih Minhen je bio pun uzbuđenja: postojala je euforična vera u napredak, a budućnost nije predstavljala pretnju. Svakako ne u Minhenu, gradu tako bliskom Italiji koji je uvek bio u skladu sa „dolče vita“ nego bilo gde drugde u Nemačkoj. U to vreme niko nije trebalo da izmišlja stav, jer su svi imali prirodan osećaj za lakoću života: Cvetna snaga! Žurke! Ljubav! Diskoteke! Jet Set!

Dizajn 60-ih i 70-ih odražavao je ovu veliku slobodu. Bila je mlada, pojednostavljena i futuristička, sa naglaskom na narandžastu boju.

Upravo ta sloboda, poseban osećaj tog vremena, inspirisao je mladi brend AIGNER. Divlji konji su najviše odgovarali tim divljim godinama sa svojim divljim zabavama. Dani AIGNER trka, događaj koji je prestižna marka organizovala neposredno ispred Minhena, ubrzo je postao čvrst deo društva koje još uvek nije naviklo na takve događaje.

AIGNER je svojim proizvodima pružio ruralni osećaj u seoskom stilu. Uvek je postojao osećaj trkališta, osećaj boravka kraj vatre. Fenomen koji se i danas oseća.

Kontakt

Kontaktirajte nas ukoliko imate ikakvih pitanja i javićemo vam se u što kraćem roku.

Adresa

Jurija Gagarina 22i/IV/18
11070 Novi Beograd
A Blok

Telefon

+ 381 60 60 60 888

Email:

Brand manager & Online:
branka.lukovac@advanto.rs

Veleprodaja:
darko.lazovic@advanto.rs

Veleprodaja Premium:
darko.lazovic@advanto.rs

B2B:
svetlana.stupar@advanto.rs

Adriatic area distribution:
dalibor.lazovic@advanto.rs

Pratite nas

Copyright © Advant Master Time 2020.

Youtube
Vimeo
Google Maps